Home Petua Tips “Kau Tak Payah Jadi Malaikat Catat Dosa Aku” – Fara Mendoza Kecewa...

“Kau Tak Payah Jadi Malaikat Catat Dosa Aku” – Fara Mendoza Kecewa Tegvran Terbuka PU Syed, Anggap Memalukannya Di Sosial Media

338
0

Tindakan pendakwah bebas PU Syed Bakri Al Yahya menyeru Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia (SKMM) serta Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) menapis akaun pelakon Fara Mendoza mencetuskan ketegangan antara kedua-dua pihak.

PU Syed beranggapan bahawa akaun Instagram pelakon filem Keranda Tok Wan Terbang itu telah tersimpang jauh dari landasan Islam.

“Terlalu bebas adalah sangat berbahaya, seperti pemilik akaun ini yang dikatakan menggunakan sosmed untuk memperagakan sesuatu yang sangat mengaibkan bagi seorang wanita Islam.

“Mohon pihak kerajaan bertegas kepada golongan ini, jangan biarkan m4ksiat yang terang-terangan muncul dan bermaharajalela.

“Lagi d4hsyat maksi4t ini dipertontonkan kepada khalayak. Bayangkan jika followersnya ada yang mengikut jejak langkahnya!!? Bukankah ia lebih bahaya dari virus Covid-19?” tulisnya berserta paparan skrin akaun Fara.

Bagaimanapun, teguran itu mengundang rasa tidak puas hati Fara justeru menghubungi PU Syed untuk menegur dengan cara lebih berhemah dan bukan mengaibkannya.

“Apa masalah kau? Kau berdakwah sekali pun tak payah nak kacau orang ar. Nak menegur pun ada adab. Ustaz jenis apa kau ni kerja mengaibkan orang!

“Woi nak tegur ada cara, tapi kau tegur aku di khalayak ramai itu memalukan aku musibat! Kau menghina aku.

“Aku seksi ke apa itu urusan aku dengan Allah! Faham. Kau tak payah sibuk nak jadi malaikat catat dosa aku.

“Tugas menegur kau batak perhatian. Post IG sana sini! Batak nak glamor,” tulis Fara menerusi kiriman mesej langsung kepada PU Syed yang turut didedahkan kepada umum.

Fara dalam pada itu turut mengemaskini akaun Instagramnya yang beranggapan mencari kesalahan orang lain adalah petanda hati rosak.

“Kau bukan ustaz tapi kau baru nak start,” tulisnya.

Apa Pendapat Anda Dah Baca, Jangan Lupa Komen Yang baik baik je. Terima Kasih.

Sumber : gempak

Previous articlePercaturan polit1k tak diduga oleh Tun M. Mukhriz & Tun M bakal dipec4t
Next articleIni PUNCA Tun M lepas jawatan PM, Pengerusi PH…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here