Ustz Abu Syafiq Terima Mesej Dari Neelofa di Laman Instagram, Tapi Isi Kandungan buat dia rasa sedih

PENCERAMAH bebas, Ustaz Abu Syafiq mendedahkan tidak menyangka menerima mesej di laman Instagram (IG) yang dihantar selebriti popular Neelofa yang didakwa ingin memfitn4hnya.

Menurutnya, beliau tidak membalas hantaran tersebut pada awalnya disebabkan terlampau sedih membaca isi kandungan mesej yang diterima itu

“Tak sangka Neelofa seorang artis yang baik menulis macam tu pasal saya. Lebih sedih hati saya kerana dia paparkan kepada umum.

“Saya hanya balas tulisan beliau terhadap diri saya tersebut dengan mendoakan kebaikan buat dirinya di akhirat dan dunia serta nasihat,” katanya dalam satu hantaran, hari ini.

Abu Syafiq berkata, selepas pelakon dan pengacara itu memfitn4.hnya dalam mesej tersebut, beliau membalas dengan ungkapan Arab.

“Kama Tadiinu Tudaan (apa yang dilakukan akan berbalik semula),” ujarnya.

Menurut Abu Syafiq, beliau tidak pernah mengikuti IG Neelofa sebelum selebriti itu memaparkan berkaitan dirinya. Berikut tulisan dan rakaman video dari Abu Syafiq

MESEJ NEELOFA MENGG0RES HATI SAYA

“Dia ada send mesej pada saya melalui Instagram. Saya sedih jek baca beberapa hantaran beliau tentang saya. Saya tak balas sebab ketika itu saya amat sedih.

Tak sangka Neelofa seorang artis yang baik menulis macam tu pasal saya.
Lebih sedih hati saya kerana dia ‘publish’kan kepada umum.

“Saya hanya balas tulisan beliau terhadap diri saya tersebut dengan mendoakan kebaikan buat dirinya di akhirat dan dunia serta nasihat.

“Antara yang akhir saya balas setelah beliau memfitnah saya adalah maksud dari ungkapan pepatah Arab:

“Kama Tadiinu Tudaan”.

Apa maksudnya yerk?

Tanyalah para ustaz. Mereka pasti akan tolong terjemahkan dan syarahkan.

Saya tak pernah follow IG beliau pun dan sebelum dia mesej dan ‘publish’kan pasal saya, saya tak tahu pun dia ada IG kerana saya jarang ikut semua artis kecuali selepas dia mesej saya baru saya perasan. Dah lama baru saya balas.

Jika tak percaya hal ini tanyalah Neelofa sendiri. Cuma saya nak ingatkan dia sekali lagi kata-kata ini:

“Kama Tadiinu Tudaan”.

– Ustaz Abu Syafiq

Berikut video luahan Abu Syafiq

 

Neelofa terima Anugerah Tokoh Wanita Kelantan

KOTA BHARU: Selebriti tersohor, Neelofa menjadi salah seorang daripada 14 tokoh wanita Kelantan yang menerima anugerah khas sempena sambutan Hari Sayyidatina Khadijah (HSK) 2021 anjuran kerajaan negeri.

Malangnya, Neelofa yang baru melangsungkan perkahwinan di ibu negara Sabtu lalu tidak hadir untuk menerima pengiktirafan kerajaan negeri Kelantan kerana dikatakan masih berada di Langkawi.

Malah ketika nama pengacara dan ahli perniagaan itu diumumkan pengerusi majlis, tidak ada ahli keluarga atau individu tampil mewakili Neelofa untuk menerima anugerah terbabit bagi pihaknya.

Neelofa atau nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd. Noor menerima Anugerah Sayyidina Juwairiyah Al-Harith bagi kategori Tokoh Pempengaruh Mega atau influencer.

ANDAK Anjang menerima Anugerah Tokoh Wanita Orang Asli sempena Sambutan Hari Sayyidatina Khadijah 2021. – FOTO/ZULHANIFA SIDEK
Sementara itu, seorang lagi penerima, Andak Anjang, 44, dari Pos Tuel, Gua Musang sanggup datang jauh dari pedalaman untuk menerima pengiktirafan kerajaan negeri bagi kategori Tokoh Wanita Orang Asli.

Andak ketika ditemui Utusan Malaysia berkata, beliau terharu dan bangga apabila dipilih sebagai salah seorang daripada 14 tokoh wanita yang menerima anugerah sempena sambutan HSK bagi tahun ini.

“Terima kasih kepada kerajaan negeri Kelantan. Nama saya dicadangkan oleh Penghulu Orang Asli Kelantan kerana aktif mengadakan program dakwah bersama dengan penduduk Orang Asli di kampung kami.

“Saya juga ingin berterima kasih kepada suami, Abdul Razak Amat, 52 yang sentiasa menyokong aktiviti berdakwah kepada masyarakat kami,” katanya yang juga merupakan Ketua Wanita Orang Asli di Pos Tuel.

Majlis penyampaian anugerah terbabit serta perasmian HSK 2021 disempurnakan Timbalan Menteri Wanita, Keluarga Dan Masyarakat, Datuk Siti Zailah Mohd.Yusoff di Kompleks Kota Darulnaim, di sini hari ini.

Setiap tokoh menerima sijil, plak, dinar emas dan kitab tafsir Al-Azhar selain hadiah iringan seperti kerongsang, selempang, hamper, persalinan batik dan sejambak bunga.

Sementara itu, pihak penganjur memberitahu, Neelofa tidak dapat hadir ke majlis itu, namun apabila diminta menamakan individu bagi mewakilinya untuk menerima anugerah, tiada sebarang respons diterima sehingga majlis tamat.

Pengurus Neelofa, Shawn Amer ketika ditanya perkara itu menerusi mesej Whatapps pula memberitahu dia tidak pasti tentang jemputan ke majlis HSK 2021, selain mempersoal motif wartawan meminta penjelasan pihak Neelofa serta melaporkan ketidakhadirannya ke majlis itu.

“Orang dah maklum tak dapat hadir, jadi?

“Why so important? Untuk memanaskan keadaan ke?” soal Shawn Amer.

sumber: utusan, ig abu syafiq, ig neelofa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*