Home Petua Tips “Tk kisah pun pakai baju apa, janji dah sah” Ada kecemasan sebelum...

“Tk kisah pun pakai baju apa, janji dah sah” Ada kecemasan sebelum majlis nikah,pengantin pakai baju biasa je lafaz akad nikah

76
0

Setiap pasangan yang telah mendirikan rumah tangga pasti akan mengingati momen hari pernikahan buat mereka yang pastinya cukup bermakna.

Ketika itu, sudah tentu masing-masing ingin menggayakan pakaian yang sedondon dan sesuai dengan situasi majlis pernikahan.

Pakai baju biasa

Namun hal ini berbeza dengan perkongsian yang dibuat satu akaun TlkT0k dikenali sebagai @hajid17 apabila pengantin lelaki hadir di majlis pernikahannya hanya memakai pakaian biasa iaitu seluar jeans dan T-Shirts sewaktu melafazkan akad nikah.

Ada kecemasan sebelum majlis nikah

Menerusi ruangan komen, pengantin lelaki terpaksa memakai pakaian yang kurang sesuai kerana berlaku kecemasan sebelum majlis pernikahan mereka.

Disebabkan tidak sempat menukar pakaian yang lebih sesuai, dia telah hadir ke perkarangan masjid hanya memakai pakaian biasa.

Walau bagaimanpun, majlis berjalan dengan lancar dan lelaki itu beserta pasangan selamat bergelar suami isteri.

Pejabat agama call terus tak sempat nak buat apa

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan memahami kondisi yang dialami pengantin lelaki.

Mereka juga menjelaskan bahawa akad nikah yang dilakukan untuk menghalalkan hubungan lebih penting daripada pakaian yang cantik-cantik.

Perkahwinan itu mudah dan tldak perlu disulitkan.

SUMBER : omm

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber :https://transformasi.pw/

Previous articleMuat Naik Foto Berpegangan Tangan Di IG, Netizen Tanya Sherry Siapa Tu?
Next article“S4mseng pun ada hati” – Ustaz Ebit Lew Kongsi Pengalaman Ziarah Kawasan ‘Bah4ya’ Di Brazil

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here