Home Petua Tips Selepas Diuji Dgn Kem4tian Suami Seorg Pegawai P0lis,Terkini Isteri Pula Disahkan P0sitif...

Selepas Diuji Dgn Kem4tian Suami Seorg Pegawai P0lis,Terkini Isteri Pula Disahkan P0sitif C0V l9

8200
0

Penularan wbak C0V-19 di seluruh dunia hingga mencecah lebih 750,000 orang sudah dijangk1ti pasti memberikan kesan emosi bukan sedikit.

Lebih sedih jika ada ahli keluarga kita disahkan dijangkiti dan berakhir dengan kem4tian. Namun tidak kurang juga ada yang sudah sembuh dan kembali ke pangkuan keluarga.

Jika baru-baru kita baru saja menerima berita sedih dengan pemergian seorang pegawai p0lis, Mohd Fairos bin Saberon antara pesakit termuda menemui aj4l akibat C0V-19, sejak semalam isterinya, Aiza Syafinaz binti Hj Shahak berkongsi di fbnya bahawa beliau juga disahkan positif C0V-19 kerana kontak terdekat dengan arwh suaminya.

Aiza bersama arwh Suaminya seorang pegawai polis Mohd Fairos pesakit termuda meningg4l kerana C0v l9

Bukan saja dirinya tapi bapanya turut disahkan p0sitif kerana mempunyai sejarah bersalamanan dengan anak kepada jemaah Tabligh, dapat dilihat beliau sangat kuat dan tabah menghadapi ujian menimpanya.

Mohon sahabat semua agar mendoakan kami tabah, sabar, redha, cekal, kuat semangat dalam hadapi segala ujian Allahg swt ini- Aiza

Bacalah perkongsian dari fbnya. Mari kita doakan dirinya dan seluruh ahli keluarganya cepat sembuh dan kembali ke pangkuan keluarga sebelum Ramadan ini.

Assalamualaikum sahabat syurga ku semua…saudara mara seislam ku
Salam kemaafan….

Saya sedang di uji Allah swt dgn ujian yg hebat… insyaAllah saya perlu kuat utk semua rakan wanita di luar sana… saya sayang anda semua kerana Allah..lillahitaala..

Saya telah di sahkan positive covid 19 pd smlm 30 hb Mac 2020.. setelah membuat saringan di pkd titwangsa pada 22 mac 2020 jam 11.30 pagi..

Oleh kerana saya adalah contact utama arwah suami saya yang meninggal dunia pada 26.3.2020 akibat covid.nKorban ke 24 ( kes ke 1056) maka saya juga telah disahkan positif walaupun saya tiada mengalami simptom apa-apa.

Saya kini berada di wad di raja ( wad c0v) HKL tingkat 4 wad 14 katil c.. ( maaf tidak boleh melawat) jaga diri anda..

Ayah saya Sahak Sahak Haji Shahak juga sedang di kuar0ntin di Hospital Permai Jb sejak 19 hb Mac yg lalu sehingga kini… dan sehingga hari ini beliau stabil dan sihat.

Beliau juga p0sitif c0v 19 walaupun tiada simptom kerana mempunyai sejarah bersalamanan dengan anak kepada jemaah Tabligh ( itu asbab) … mohon doakan ayah saya juga akan sihat dan cepat keluar dari wad…

Keluarga yg lain di Simpang Renggam setakat ini adalah negative.. prayforsimpangrenggam

Mohon sahabat semua aar mendoakan kami tabah.sabar. redha.. cekal.. kuat semangat…hadapi segala ujian Allahg swt ini.

Saya serahkan jiwa dan raga saya di atas aturan dan perancangan Allah. Allah uji kerana Allah sayang kata Aiza

Sesungguhnya ujian yang Allah beri ini untuk kita kerana kita mampu dan kuat untuk menghadapiNya.

Dan inilah bukti kekuasaan Allah untuk kita beriman dan tunduk kepadaNYA.. kita mohon doa agar Allah ampunkan kita…maafkan kita .. Allah uji kerana Allah syg

Saya serahkan jiwa dan raga saya di atas aturan dan perancangan Allah SWT. Sesungguhnya kita semua makhluk Allah yang dikasihi dan disayang. Ya Rahman Ya Rahim, Yang Maha Agong.

Jaga diri semua… stay at home.ikut arahan kerajaan. .. jaga kebersihan dan mari kita berdoa agar virus ini akan lenyap dari dunia…amalkan minum lemon… makan suppliment… kuatkan antibodi ya..kuatkan imunisasi… jgn fikir bukan bukan..always thinking p0sitive…

Tidak semua pesakit c0vid akan tewas dan kecvndang. Mohon jangan kecam pesakit c0vid seperti kami.

Kami tidak minta sakit ini. Kami insan terpilih. Mohon doakan kami terus kuat berjuang kerana Allah swt dan sentiasalah send aura positive kepada kami. Jangan call kami nangis nangis ya…

Al fatihah untuk Allahyarham suamiku tercinta, Mohd Fairos bin Saberon.

Damailah di sana dengan tenang sebagai negarawan dan sy4hid.Al fatihah (dibaca) .

Salam kasih sayang untuk semua.Terima kasih sahabat yang mengirimkan aura positif untuk saya. Yang solat hajat untuk saya. Yang mendoakan saya. Dan yang pinjamkan smgt kepada saya. Always call saya bagi semangat dan kirim doa. Love u olss.

Saya sayang u ols. Tak dapat nak tag nama sahabat kerana semuanya sgt baik…

Aiza Syafinaz binti Hj Shahak  Pejuang c0vid 19 0137572177 Hospital Kuala Lumpur HKL

Apa Pendapat Anda Dah Baca, Jangan Lupa Komen Yang baik baik je. Terima Kasih.

Sumber : remaja.my

Previous articleDua Pemuda Dit4han, Saja Cari Pasal Ejek P0lis Siap Buat Lambai-Lambai Tangan Suruh P0Iis Kejar
Next articleCara Memohon Internet Percuma Yang Diumumkan Kerajaan Selama Tempoh PKP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here