Home Petua Tips Wanita Terk3jut Pegawai Bank Datang Rumah Beritahu Ada RM180 Ribu Dalam Akaun,...

Wanita Terk3jut Pegawai Bank Datang Rumah Beritahu Ada RM180 Ribu Dalam Akaun, Kad Pun Dah Hil4ng

70
0

Jika disebut mengenai wang, lazimnya kita semua akan ingat baki terakhir yang berada di dalam akaun bank mahu pun duit tunai di dalam dompet selepas perbelanjaan dibuat.

Namun, situasi ini berbeza berlaku di Indonesia, di mana seorang wanita dikatakan lupa akan kewujudan duitnya yang disimpan di dalam bank.

Menerusi video dikongsi seorang wanita dikenali sebagai MissCindy88 di laman TikTok, menceritakan pihak bank datang ke pejabatnya bagi memaklumkan mengenai jumlah wang yang berada di dalam akaun simpanannya. Apa yang lebih mengejutkan, duit yang disimpan sejak lima tahun yang lalu berjumlah Rp 600 juta (anggaran RM176 ribu).

Wanita ini juga dilihat seolah-olah bingung dengan kehadiran kakitangan pegawai bank dan dia menjelaskan terlupa mengenai duit yang berada di dalam akaunnya.

Mengulas lebih lanjut, wanita ini bukan sahaja lupa akan kewujudan akaun bank tersebut malahan, sudah tidak memiliki kad mesin pengeluaran wang automatik (ATM) bagi akaun berkenaan.

Difahamkan, akaun tersebut dibuka sekitar November 2016 dan menyimpan Rp 430 juta (anggaran RM126 ribu) serta angka tersebut bertambah sebanyak Rp 170 juta (anggaran RM50 ribu) selepas beberapa tahun.

Sumber: MissCindy88

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber : https://www.malaysiatime.me/

Previous articleAtuk & Nenek Terlihat Bahagia Naik Pelamin Lagi, Sambut Anniversary Ke-73 Tahun
Next articleSekolah ‘banj1r’ air m4ta hanya kerana seorang guru lelaki, dah balik rumah isteri pula sambung men4ngis – “Ada yang sampai pelvk kaki”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here