Lelaki Dedah Perangai Kebiasaan Ibu, “Last Sekali Tu Fuh Mmg Mantap”

“Apakah perangai mak mak kita” ini antara kata kata bangman dlm rakaman twitternya mendapat perhatian netizen.

Setiap orang memiliki perangai dan sifat yang tersendiri. Ini termasuklah jika seseorang itu bergelar ibu, bapa, kakak sulung, adik dan sebagainya.

Kadang-kadang serba sedikit perangai mereka ini hampir sama biarpun saling tidak mengenali dan dari keluarga yang berbeza.

Contohnya seperti kelakuan biasa oleh ibu dalam sesebuah keluarga.

Ramai yang boleh kaitkan dengan personaliti ibu mereka dengan yang lain.

Beberapa perangai kebiasaan ibu ini didedahkan oleh seorang lelaki yang mengelarkan dirinya Bangman di Twitter. Berikut adalah video yang dikongsikannya itu.

Menerusi perkongsian tersebut ada beberapa perangai kebiasaan ibu yang turut boleh dikaitkan dengan wanita bergelar mak dalam sesebuah keluarga.

Antaranya adalah yang sejenis panggil nama anak tapi diam, tutup kipas cara kejut anak dan sebagainya.

Apa-apa pun video ini telah meraih lebih 96 ribu tontonan dan 5 ribu retweets serta 7,400 likes.

Rata-rata warganet terhibur dan ada juga yang berkongsikan mengenai ibu mereka di ruangan komen perkongsian ini seperti berikut:

“Bangman aku tengok video ni sebelah mak aku. Mak aku be like, “Hey don’t expose me like this”

“Last sekali tu fuhhh memang mantap…”

“Sebab mak always right. Kalau dia buat salah dia diam je”

Jangan lupa komen dan like yg baik baik ye.

Sumber : himpunanceritalawak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*