Home Petua Tips Mengaku dulu bukan baik sangat, Saharul Ridzwan tak nak ‘judge’ kesilapan orang...

Mengaku dulu bukan baik sangat, Saharul Ridzwan tak nak ‘judge’ kesilapan orang lain

85
0

PERUBAHAN diri yang kini aktif menyebarkan dakwah bukan tiket Saharul Ridzuan menilai kesilapan orang lain terutamanya rakan artis.

Saharul, 33, berkata, dia juga bukanlah orang yang baik namun bersyukur tidak pernah melakukan bab4k keterlaluan sepanjang 10 tahun bergelar pelakon.

“Apabila kita sudah berubah, ada masa terdetik dalam hati untuk menghakimi orang lain apabila melihat seseorang itu buat salah.

“Tetapi melihat kembali drama yang pernah saya lakonkan sebelum ini ia bagaikan satu peringatan bahawa dahulu juga saya bukanlah seorang yang baik.

“Saya juga bersyukur kerana dalam tempoh berlakon dahulu tidak pernah ada b4bak keterlaluan, cuma ada sedikit berpegangan tangan dengan wanita.

“Allah masih menjaga aib saya. Namun takut juga secara tiba-tiba Allah buka semua kisah yang boleh menjatuhkan aib,” katanya kepada mStar.

saharul 1

Saharul bimbang jika kisah tidak baik tentang dirinya menjadi bualan ramai.

Saharul yang kini telah berubah dan lebih mendekati agama juga tidak mahu terus berhenti dari dunia lakonan.

Sebagai anak seni yang cuba menyampaikan dakwah dan kebaikan, Saharul berpendapat tidak ada masalah untuk terus aktif dalam dunia seni.

“Saya sudah lama dalam industri ini. Jadi kalau tidak berlakon akan terbit rasa rindu.

“Berlakon tidak semestinya perlu adegan cinta sahaja. Saya masih terbuka menerima tawaran tetapi haruslah yang sesuai,”jelasnya.

Allah masih menjaga aib saya. Namun takut juga secara tiba-tiba Allah buka semua kisah yang boleh menjatuhkan

SAHARUL RIDZWAN

PELAKON

Pelakon drama Hati Perempuan ini ditemui ketika majlis pelancaran restoran miliknya yang terletak di Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur pada Rabu.

Restoran yang diberi nama Human Gang itu merupakan usahasama Saharul bersama Nabil Ahmad dan dua lagi rakan kongsi.

nabil 11

Bersama Nabil mengusahakan restoran Human Gang.

Sebagai sebuah restoran yang menyajikan hidangan barat dengan citarasa tempatan, Saharul dan Nabil amat menitik beratkan setiap juadah yang tersenarai dalam menu.

“Sebelum membuka restoran ini kami ada panggil beberapa orang cef untuk bekerja. Jika masakan itu rasanya sama seperti kebanyakan restoran dan hotel kami akan tolak.

“Kami berjumpa dengan seorang cef yang betul-betul boleh menepati citarasa kami. Maklumlah kami empat orang punya selera yang berbeza” ujarnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Cepat Berita

Sumber : mStar

Previous articleAda sebab murid ini tiada buku latihan, kisah anak penjual ulam bikin ramai s4yu… tindakan guru selepas itu memang tak dijangka
Next articlePernah Bantu K0s Rawatan, Nedim Nazri Syukur Bayl Hidap Ekzem4 Dah Bersekolah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here