Home Petua Tips Sekian Lama Akhirnya Abang Nor Hidayah Pula Tampil Perjelaskan Tentang Adiknya Buat...

Sekian Lama Akhirnya Abang Nor Hidayah Pula Tampil Perjelaskan Tentang Adiknya Buat Semua Terdiam

218
0

ISU antara pelawak Ali Puteh dan isteri kepada Allahyarham Abam iaitu Nor Hidayah semakin mendapat perhatian netizen di laman sosial.

Abang kepada Nor Hidayah yang dikenali sebagai Sir Azmir memberitahu pihak mereka sekeluarga memilih untuk berdiam diri kerana menghormati adiknya yang masih dalam tempoh edah.

Malah, Sir Azmir turut memohon agar semua orang mendoakan Nor Hidayah dan anaknya, Syed Uthman Hamzah berada dalam keadaan baik.

Nor Hidayah pernah menegur ibu mentuannya berkenaan harta peninggalan arwh suaminya.

“Mohon maaf ya, saya wakil keluarga dan Hidayah tak dapat nak beri apa-apa penjelasan berkenaan hal yang tengah panas ini buat masa sekarang bagi menghormati Hidayah yang sedang menjalani tempoh edah.

“Mohon sama-sama doakan dia dan anaknya, Hamzah baik-baik sahaja.

Maaf sekali lagi daripada pihak saya, Hidayah dan keluarga,” katanya ketika dihubungi mStar.

Pada Jumaat, adik kepada arwh Abam, Ali Puteh tampil menjelaskan segala dkwaan Nor Hidayah dan menafikan keluarganya ingin memb0lot kesemua harta pusaka Allahyarham Abam.

Menerusi sidang media tersebut, Ali turut memberitahu dia berkecil hati dengan Nor Hidayah kerana mengeluarkan perkataan berbunyi ‘jangan makan harta anak yatim’ kepada ibunya, Sabariah Arshad, 63.

Ungkapan itu dikeluarkan ketika ada pihak datang ke rumah mereka untuk menuntut hutang Abam pada hari keempat kemtian arwah.

Dalam pada itu, Ali juga memberitahu dia ada menjemput Sir Azmir serta Nor Hidayah untuk menghadiri sidang media yang diadakannya itu.

“Saya ada menghantar jemputan kepada abang Hidayah untuk mereka sekeluarga hadir ke sidang media bagi menjelaskan semua perkara.

“Tapi mereka tidak dapat hadir kerana masih perlu perbincangan antara keluarga,” kata Ali.

Sebelum ini, vide0 Nor Hidayah mendedahkan kereta milik arwh suaminya diambil keluarga mentua dan tidak dapat harta peninggalan ketika ditemu bual usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri mengundang kemrahan Ali.

Ali tidak dapat menahan kemrahannya memuat naik status berbaur hin4an terhadap Nor Hidayah namun telah memadamnya sebaik sahaja menerima pelbagai kecman.

Allahyarham Abam atau Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan, 32, men1nggal dunia pada 10 Februari lalu selepas dua hari mengalami demam.

Anggota kumpulan Bocey itu meninggalkan seorang isteri, Nor Hidayah, 28, dan anak lelaki  bernama Syed Uthman Hamzah yang kini berusia lapan bulan.

SUngkapan itu dikeluarkan ketika ada pihak datang ke rumah mereka untuk menuntut hutang Abam pada hari keempat kemtian arwh.

Dalam pada itu, Ali juga memberitahu dia ada menjemput Sir Azmir serta Nor Hidayah untuk menghadiri sidang media yang diadakannya itu.

 

 

“Saya ada menghantar jemputan kepada abang Hidayah untuk mereka sekeluarga hadir ke sidang media bagi menjelaskan semua perkara.

“Tapi mereka tidak dapat hadir kerana masih perlu perbincangan antara keluarga,” kata Ali.

Sebelum ini, video Nor Hidayah mendedahkan kereta milik arwah suaminya diambil keluarga mentua dan tidak dapat harta peninggalan ketika ditemu bual usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri mengundang kemarahan Ali.

Ali tidak dapat menahan kemar4hannya memuat naik status berbaur hinaan terhadap Nor Hidayah namun telah memadamnya sebaik sahaja menerima pelbagai kec4man.

Allahyarham Abam atau Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan, 32, men1ng gal dunia pada 10 Februari lalu selepas dua hari mengalami dem4m.

Anggota kumpulan Bocey itu meninggalkan seorang isteri, Nor Hidayah, 28, dan anak lelaki bernama Syed Uthman Hamzah yang kini berusia lapan bulan.

 

Sumber: Mstar Online

Previous articleKek Zahirah Macwilson Dan Aiman Tarik Perh4tian, Berb3ntuk Chandelier Turun Dari ‘Langit’ Persis Di K4yangan
Next article“Balu Abam tak pernah minta sedekah” Nurul Zahid tampil mengaku sebar nombor akaun Nor Hidayah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here